kammeroperaen

KUNSTNERISK

LEDELSE

Helsingør Kammeropera er organiseret som selvejende institution med tilknyttet venneforening.

 

Kammeroperaens grundlægger Camilla Illeborg er kunstnerisk leder af Helsingør Kammeropera, mens kapelmester Leif Greibe er musikchef.

camilla illeborg

kunstnerisk leder

Camilla Illeborg er uddannet sopran i København og i Italien hos Mirella Freni, Renata Scotto og Sherman Lowe. 

 

Igennem 10 år har Camilla Illeborg været bosat i Italien, hvor hun har optrådt på en lang række europæiske festivals og operascener heriblandt Teatro Verdi i Trieste samt i Egypten på Cairo Opera House. Blandt hendes vigtigste partier kan nævnes Violetta i La Traviata, Mimì i La Bohème, Nedda i I Pagliacci, Floria Tosca i Tosca og Cio Cio San i Madama Butterfly.

 

Camilla Illeborg er kunstnerisk leder af Helsingør Kammeropera og Musikalske Saloner i Helsingør, som hun grundlagde i 2016 og desuden varetager projektledelsen af.

leif Greibe

Musikchef

Leif Greibe er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos Professor José Ribera. Allerede inden sin diplomeksamen blev han ansat på Det Kongelige Teater som operarepetitør, hvor han siden har arbejdet med mere end hundrede operaopsætninger.

 

Leif Greibe er tillige en meget efterspurgt kammermusiker og akkompagnatør og har givet talrige koncerter i Europa, Asien og Nordamerika.

 

Det Kongelige Teater, Copenhagen Opera Festival, Den Fynske Opera og guidOpera trækker desuden ofte på Leif Greibes store begavelse som arrangør af operapartiturer for kammerbesætninger. Hans evner på dette felt har afgørende betydning for Helsingør Kammeropera, hvor han udover sin rolle som musikchef også er kapelmester og arrangør.