forstillinger

BØRNEOPERA

Med ønsket om at indvie de små i operaens magiske univers, har Kammeroperaen siden 2018 opført en række operaer for børn i Helsingør Teaterhus.

Pressen skrev

Dragen kjetil

“Indlevelsen fejlede ikke noget hos tilskuerne, da Helsingør Kammeropera tirsdag gav 180 skolebørn en smagsprøve på opera i Helsingør Teatersal.’

Helsingør Dagblad

Tak til fonde

Børneoperaforestillingerne er støttet af Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Kirsten og Frits Frederiksens Fond, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond, Operaens Venners Fond, Toyota Fonden, Helsingør Kommune, Frimodt-Heineke Fonden, Tømmerhandler Vilhelm Bangs Fond og William Demant Fonden.

 

Tak også til vores sponsorer og samarbejdspartnere Copenhagen Piano, Enoteka, Nofoprint og Gallery Henrik Schurmann.

BØRNEOPERA

Helsingør Kammeropera søsatte i 2018 sin første børneoperafestival i Helsingør, hvor vi opførte Mozarts opera Tryllefløjten og Andy Papes opera Dragen Kjetil.

 

Siden har Kammeroperaen opført minioperaen Nattergalen og Humperdincks Hans og Grete, sidstnævnte i et meget givende samarbejde med Billedskolen i Toldkammeret, hvor børn producerede scenografi til forestillingen. 

 

I forbindelse med børneoperaforestillingerne, har vi afholdt introduktioner og operaworkshops i Teatrehuset eller på de lokale skoler, hvor børnene eksempelvis har lært titelsangen fra forestillingen.

Dragen Kjetil

Operaen er skrevet af Andy Pape i et samarbejde med librettisten Eva Sommestad Holten, frit efter bøgerne om Kjetil og hans venner.

 

Dragen Kjetil var iscenesat af instruktør Guido Paevatalu, som også var forestillingens fortæller. De medvirkende på scenen var Signe Asmussen, Tor Lind, Thomas Koppel, Camilla Illeborg, Jens Bové og Niels Jørgen Riis. Sangerne blev akkompagneret af et kammerensemble bestående af violin, klarinet, horn og klaver underledelse af kapelmester Leif Greibe. Forestillingen spillede i 2018 og var produceret af guidOpera.

tryllefløjten

Mozarts populære eventyropera Tryllefløjten blev opført i en charmerende forkortet version med talte dialoger.

 

Tryllefløjten var iscenesat af Guido Paevatalu. De medvirkende var Gert Henning Jensen, Camila Illeborg, Nina Svejstrup Clausen, Tor Lind og Guido Paevatalu. Operaen var arrangeret for et kammerensemble bestående af violin, cello, fløjte og klaver af kapelmester Leif Greibe, som også varetog den musikalske ledelse. Forestillingen blev opført på Kammeroperaen i 2018.

nattergalen

Nattergalen er en musikalsk fortælling over H. C. Andersens berømte eventyr, hvor der både bliver leget med publikum og med klassisk opera.

 

Forestillingen var iscenesat af Kasper Sejersen og de medvirkende var sopran Signe Sneh Durholm, baryton Mads Bagge Lange og kapelmester Leif Greibe. Nattergalen spillede på Kammeroperaen i 2019 og var produceret af Pin-Upera/Det Kongelige Teater KGL+.

hans og grete

Kammeropera opførte i september 2019 Humperdincks smukke og eventyrlige familieopera Hans og Grete for en fyldt sal i Helsingør Teaterhus.

 

Hans og Grete var iscenesat af instruktør Guido Paevatalu, mens børn fra Billedskolen i Toldkammeret havde produceret scenografi. De medvirkende på scenen var Emma Oemann, Vibeke Kristensen, Ulla Kudsk Jensen, Guido Paevatalu, Camilla Illeborg, Frederikke Kampmann og kapelmester Leif Greibe.

billedgalleri
Fotografer Henrik Schurmann, Torben Sørensen, Peter Lundø og Arne Illeborg