DON JUAN

29. april 2023 kl. 20

30. april 2023 kl 16

Helsingør Teaterhus

KØB BILLET NU

.


Mozarts udødelige opera

Mozarts udødelige opera om den ikoniske kvindeforfører Don Juan er sæsonens sidste operaproduktion.

Don Juan repræsenterer det arketypiske i manden. Den uslukkelige trang til at forføre alle slags kvinder, som i den moderne mand – i de fleste tilfælde – er afbalanceret med mere civiliserede dyder og hensyn.

For Don Juan er erobringen af kvinder – som han selv siger det i operaen – vigtigere end at spise eller trække vejret. Om det er gennem tvang, afpresning, charme eller løgn og løfter er mindre vigtigt. Igennem operaen følger vi ham, som han voldtager Donna Anna og myrder hendes far, flygter fra sin tidligere erobring Donna Elvira – som vil giftes med ham, forførelsen af Zerlina på hendes bryllupsdag samt belejringen af Donna Elviras tjenestepige til hans endeligt, hvor Donna Annas fars ånd kalder ham til Helvede. Tilsyneladende en moralsk fortælling, hvor det onde og fordærvede får sin bekomst. Men kan Don Juan overhovedet slås ihjel, eller vil han altid leve blandt os, inde i os?

Don Juans hårdt prøvede kammertjener, Leporello, vil i denne opsætning være historiens hovedperson og fortæller.

Don Juan er iscenesat som kammeropera af instruktør Guido Paevatalu, som for at illustrere temaets tidsløshed sender fortællingen på en rejse gennem tiderne fra renæssancen, over 1920’erne og frem til nutiden. Operaen synges på dansk med fortæller og er arrangeret for kammerensemble bestående af violin, cello og klarinet. Varighed ca. 2 1/2 time.

..


Medvirkende

ISCENESÆTTELSE   Guido Paevatalu

KAPELMESTER   Leif Greibe

DON JUAN   Guido Paevatalu

LEPORELLO   Morten Staugaard

DONNA ELVIRA   Vibeke Kristensen

DONNA ANNA   Clara Thomsen

DON OTTAVIO   Jacob Andersen

ZERLINA   Camilla Illeborg

MASETTO   Hans Lawaetz

KOMMANDANTEN   N.N

Musikere fra Det Kongelige Kapel

.


Billetter

Entré for forestillingen: 350 kr

Medlemmer: 300 kr

Unge under 25: 150 kr

Billetter købes via billetto.dk. Billetter kan også købes i Sweet Image Huset på Stjernegade 10 i Helsingør eller i døren en time før forestillingen, hvis billetter haves.

.


Helsingør Teaterhus

Stengade 51

3000 Helsingør

Teaterhuset ligger midt på gågaden 3 minutters gang fra stationen.

Sweet Image Huset holder baren åben før forestillingen og i pausen. Dørene til Teaterhuset åbner en time før forestillingen.

© 2016 Helsingør Kammeropera • info@kammeropera.dk • telefon 27457034 • CVR. 37933090