3. november 2024

KAMMERMUSIK-

KONCERT

Kammermusikkoncerterne i Helsingør Kammeropera vender i sæson 2024/25 stærkt tilbage med en koncert med den internationalt anerkendte klavertrio Trio con brio.

helsingør teaterhus

3. november, kl. 16

Stengade 51

3000 Helsingør

 

Teaterhuset ligger midt på gågaden 3 minutters gang fra stationen.

 

Dørene til Teaterhuset åbner en halv time før koncerten.

KAMMERMUSIKKONCERT

BILLETTER

Entré: 300 – 375 kr

Medlemmer: 250 – 325 kr

Unge under 25: 175 kr

 

Prisen er inkl. et glas skøn italiensk vin som Enoteka byder på i pausen.

 

Billetter købes via ticketmaster.dk eller ved telefonisk henvendelse til Ticketmaster på telefon 38481630.

 

Ved køb af mere end 2 billetter til medlemspris, anbefaler vi at man køber telefonisk.

blüthner koncertflygel

crowdfunding

Kammeroperaen vil forsøge at indsamle penge til køb af det store Blüthner koncertflygel via crowdfunding, således at alle, der ønsker at bidrage til at sikre at flyglet forsat bliver i Kammeroperaen, har mulighed for det.

kammermusikkoncert

kammermusikkoncerter

Helsingør Kammeropera har siden 2016 haft et stort Blüthner koncertflygel stående i Helsingør Teaterhus. Her har højt profilerede pianister og kammermusikere givet klassiske koncerter.

 

Kammermusikkoncerterne i Helsingør Kammeropera vender i sæson 2024/25 stærkt tilbage med en koncert med den internationalt anerkendte klavertrio Trio con brio.

3. november 2024 kl. 16

trio con brio

Søndag den 3. november 2024 får Kammeroperaen besøg af Trio con brio, som i 2024 markerer sin 25 års jubilæumssæson.

 

Trio con Brio består af to overlappende musikalske par: to søstre, violinisten Soo-Jin Hong og cellisten Soo-Kyung Hong fra Sydkorea og pianisten Jens Elvekjær, Soo-Kyungs ægtefælle fra Danmark. Deres enestående musikerskab, friske tilgang til kernerepertoiret og spændende programlægning kendetegner eliteensemblet og har bl.a. medført tildelingen af Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen-prisen i 2019, en af Danmarks mest prestigefyldte musikpriser.

 

Ensemblets indspilninger har iøvrigt modtaget stor ros fra kritikerne. Det seneste album med trioer af Sjostakovitj og Arenskij var Editor’s Choice i Gramophone og blev af BBC Music Magazine udpeget som månedens Chamber Choice. Indspilningen vandt desuden den prestigefyldte Preis der deutschen Schallplattenkritik. Trioens indspilninger af Beethovens samlede klavertrioer høstede ligeledes bred og begejstret ros fra både kritikere og fans og blev af BBC Music Magazine kaldt En triumf.

 

Trio con brio gæster Helsingør Kammeropera med et program, der er helt i tråd med Kammeroperaens grundtanke om at komprimere store værker til et kammerformat, man kan opføre i et intimt rum. Trio con brio har nemlig valgt at opføre deres egen transskription af Prokofievs Romeo og Julie. Herudover skal vi høre en klavertrio Bent Sørensen har komponeret til Trio con brio i anledning af deres jubilæum og som blev uropført i Boulez Saal i Berlin i 2024, Masquerade. Trio con brio afslutter koncerten med Brahms fantastiske Klavertrio i H-dur opus 8.

 

Vi glæder os usigelig meget til denne kammermusikkoncert med Trio con brio.

Program

Prokofievs Romeo og Julie for klavertrio, Bent Sørensens klavertrio Masquerade og Brahms Klavertrio i H-dur opus 8.

om kammermusikkoncerterne

Helsingør Kammeropera har siden 2016 haft et stort Blüthner koncertflygel stående i Helsingør Teaterhus – venligst udlånt af Copenhagen Piano. Koncertflyglet blev indviet med en kammermusikkoncert med Arild kvartetten og Kammeroperaens kapelmester Leif Greibe ved flyglet.

 

Siden har højt profilerede pianister som Katrine Gislinge og Marianna Shirinyan besøgt Kammeroperaen og givet klaver recitals og kammermusikkoncerter bl.a. i selskab med cellist Torleif Thedéen og Den Danske Klavertrio.

Blüthner koncertflyglet - crowdfunding

Det fremragende Blüthner koncertflygel har siden 2016 spillet en central rolle for Kammeroperaen. Ikke blot i forbindelse med Kammermusikkoncerterne, men i særdeleshed også i forbindelse med vores operaopførelser. Den store fyldige lyd er fundamental, når man som kammerensemble skal skabe illusionen om et fuldt orkester, der kan bære sangerne. Med andre ord spiller instrumentet en helt afgørende rolle i Kammeroperaens virke.

 

Imidlertid ønsker Copenhagen Piano nu at sælge koncertflyglet og derfor har Kammeroperaen besluttet at forsøge at indsamle penge til købet via Crowdfunding, således at alle – private Kammeroperagængere og musikelskere, virksomheder og fonde – der ønsker at bidrage til at sikre at flyglet forsat bliver i Kammeroperaen, har mulighed for det.

Katrine Gislinge om Blüthner koncertflyglet

Efter koncerten med Den Danske Klavertrio i marts 2019, fortalte pianisten Katrine Gislinge om sin oplevelse af at spille på Blüthner koncertflygelet. Hun sagde blandt andet:

 

Det har en fantastisk dynamisk spændvidde og kan spænde fra de helt fine klare nuancer til det store udbrud. Det har både noget blødt og noget brillant i klangen og det kan jeg godt lide. Jeg har virkelig nydt at spille på dette flygel. Det har nogle kvaliteter som kun de allerbedste flygler har.

tidligere kammermusikkoncerter
Marianna Shirinyan og Torleif Thedéen 2

Shirinyan & Thedéen

'Kammermusikkoncert', 3. april 2022 - Marianna Shirinyan, klaver - Torleif Thedéen, cello - Michael Germer, violin - Beethoven, Shostakovich, Webern og Strauss
mh-dendanskeklavertrio_hd

Den Danske Klavertrio

'Sjælens poesi', 3. marts 2019 - Lars Bjørnkjær, violin - Toke Møldrup, cello - Katrine Gislinge, klaver - Beethoven, Lange-Müller og Brahms
7628

Katrine Gislinge

'Reflet dans l’eau', 11. marts 2018 - Katrine Gislinge, klaver - Debussy, Brahms, Sørensen og Chopin
Arild_qt_-efterår_2018 3

Arild Kvartetten

'La Bonne Chanson', 10. september 2017 - Lars Bjørnkjær, violin - Tobias Durholm, violin - Stine Hasbirk, bratch - Ingemar Brantelid, cello - Leif Greibe, klaver - Camilla Illeborg, sopran - Fauré, Gade, Taneyev
billedgalleri