DON PASQUALE

14. oktober 2022 kl. 20

16. oktober 2022 kl. 16

Helsingør Teaterhus

KØB BILLET NU

.


En herlig komedie af Donizetti

Vi åbner sæson 2022/23 med Donizettis skønne buffo opera, Don Pasquale.

Handlingen i operaen er simpel: Den ældre, rige ungkarl Don Pasquale har besluttet sig for at gifte sig – mest af alt for at gøre sin nevø Ernesto arveløs, fordi han ikke vil gifte sig med den rige pige, Don Pasquale har udset ham. Det vil Ernesto imidlertid ikke, da han elsker Norina. Don Pasquale beder doktor Malatesta om hjælp til at finde en ung kone. Hvad han dog ikke ved er, at Malatasta er ven med Norina og Ernesto. Sammen spinder de tre et net om Don Pasquale.

Norina må udgive sig for Malatestas fromme søster Sofronia og gifte sig med Don Pasquale, hvorefter hun forvandler sig til en djævel, hvis eneste mål er er gøre livet surt for Don Pasquale. Det ender på bedste buffo vis med at Don Pasquale giver fortabt, at Norina giver sig til kende, og at de to unge elskende får hinanden. Alt vil Don Pasquale tilgive for at slippe ud af det ægteskab.

Don Pasquale er iscenesat af instruktør Anne Fugl, som har hensat handlingen til en italiensk by i 60’erne i samarbejde med scenografen Catia Hauberg. Operaen er arrangeret for kammerensemble bestående af violin, cello og klarinet af kapelmester Leif Greibe og der synges på dansk. Varighed ca. 2 1/2 time.

KØB BILLET NU

..


Medvirkende

ISCENESÆTTELSE   Anne Fugl

KAPELMESTER   Leif Greibe

SCENOGRAFI  Catia Hauberg

DON PASQUALE   Guido Paevatalu

DOTTOR MALATESTA  Frederik Rolin

NORINA   Camilla Illeborg

ERNESTO   Gert Henning Jensen

NOTAR   Hans Lawaetz

Musikere fra Det Kongelige Kapel

.


Billetter

Entré for forestillingen: 350 kr

Medlemmer: 300 kr

Unge under 25: 150 kr

Billetter købes via billetto.dk. Billetter kan også købes i Sweet Image Huset på Stjernegade 10 i Helsingør eller i døren en time før forestillingen, hvis billetter haves. Billetter refunderes kun hvis arrangementet er blevet aflyst eller flyttet og gebyret til Billetto refunderes ikke.

KØB BILLET TIL DEN 14. OKTOBER

KØB BILLET TIL DEN 16. OKTOBER

.


Helsingør Teaterhus

Stengade 51

3000 Helsingør

Teaterhuset ligger midt på gågaden 3 minutters gang fra stationen.

Sweet Image Huset holder baren åben før forestillingen og i pausen. Dørene til Teaterhuset åbner en time før forestillingen.

© 2016 Helsingør Kammeropera • info@kammeropera.dk • telefon 27457034 • CVR. 37933090