Tidligere forstillinger

La Bohème

December 2017 inviterede Helsingør Kammeropera indenfor i varmen i det gamle charmerende Teaterhus til en af de helt store operaklassikere, nemlig Puccinis gribende kærlighedsdrama, La Bohème.

 

Pressen skrev

Opera på kongeligt niveau

‘Helsingør Kammeropera præsenterede en bevægende La Bohème’ […]

 

‘Rodolfo synger “Che gelida manina” og Mimì svarer med “Mi chiamano Mimì”, to af operalitteraturens kendteste arier. Det er belcanto af fineste klasse, og begge arier kom ud over rampen med en intensitet, der fyldte salen. ‘ […]

 

‘Det var så bevægende, at der uvilkårligt kom noget vådt i øjenkrogen. Publikum kvitterede for den stærke operaoplevelse med stående bifald’.

Ole Josephsen, Helsingør Dagblad

Tak til fonde

Produktionen af La Bohème er støttet af Brebølfonden, Knud Højgaards Fond, Kirsten og Frits Frederiksens Fond og Oticon Fonden.

 

Tak også til vores sponsorer og samarbejdspartnere Copenhagen Piano, Sweet Image Huset, Lundø Fotografi og Gallery Henrik Schurmann.

La Bohème

Puccinis operaklassiker

December 2017 inviterede Helsingør Kammeropera indenfor i varmen i det gamle charmerende Teaterhus midt i Helsingør til en af de helt store operaklassikere, nemlig Puccinis gribende kærlighedsdrama ‘La Bohème’.

 

Handlingen foregår i Paris i 1830’erne. Her møder vi en juleaften, på et iskoldt loftskammer i latinerkvarteret, en flok fattige unge kunstnere, som opfyldte af ungdommens livsmod er parate til at konfrontere skæbnen hvad end den måtte byde på. Det gælder ikke mindst den tuberkuloseramte Mimì og digteren Rodolfo, som på denne aften forelsker sig hovedkulds i hinanden med en så glødende kærlighed at ethvert hjerte må smelte.

 

La Bohème er én af de mest elskede operaer i verden og derfor også et rigtig godt sted at starte, hvis man ikke har set en opera før. Her er La Bohème iscenesat som intim kammeropera i en klassisk opsætning af instruktør Guido Paevatalu, mens partituret er arrangeret for kammerensemble af kapelmester Leif Greibe.

 

I rollen som Rodolfo har vi landets bedste Puccini tenor Niels Jørgen Riis, som har sunget partiet over 60 gange alene på Det kongelige Teater. Mimì synges af sopran Camilla Illeborg, mens Marcello og Musetta synges af henholdsvis baryton Guido Paevatalu og sopran Elsebeth Dreisig. Herudover medvirker Frederik Paevatalu Rolin, Joel Kyhle, Anders Jakobsson, samt musikere fra Det Kongelige Kapel under ledelse af pianist og kapelmester Leif Greibe.

 

Operaen var arrangeret for kammerensemble bestående af violin, bratsch, cello, klarinet og klaver af kapelmester Leif Greibe.

Medvirkende

ISCENESÆTTELSE   Guido Paevatalu

KAPELMESTER   Leif Greibe

RODOLFO   Niels Jørgen Riis

MIMÌ   Camilla Illeborg

MARCELLO   Guido Paevatalu

MUSETTA   Elsebeth Dreisig

SCHAUNARD   Frederik Paevatalu Rolin

COLLINE   Joel Kyhle

BENOIT/ALCINDORO   Anders Jakobsson

Musikere fra Det Kongelige Kapel.

billedgalleri
Fotograf Peter Lundø