1.- 3. december 2023

LA BOHÈME

La Bohème er en af de helt store operaklassikere, der berører os dybt hver gang, uanset om vi har set den mange gange før eller om vi oplever opera for allerførste gang.

 

Helsingør Kammeropera ser med stor glæde frem til igen at opføre Puccinis mesterværk og denne gang i en særlig parisisk version med akkordeon, som et stemningsskabende element.

Helsingør teaterhus

1. december, kl. 20

3. december, kl. 16

introduktion

26. november, kl. 16

Stengade 51

3000 Helsingør

 

Teaterhuset ligger midt på gågaden 3 minutters gang fra stationen.

 

Dørene til Teaterhuset og Sweet Image baren åbner en time før koncerten.

La Bohème

Billetter

Entré: 425 – 475 kr

Medlemmer: 350 – 400 kr

Ung under 25: 150 – 200 kr

 

introduktion

Entré: 150 kr inkl. vin i pausen

Medlemmer: Fri entrè

 

Billetter købes via Ticketmaster eller i Sweet Image Huset, Stjernegade 10 i Helsingør.

la Bohème

puccinis elskede opera

La Bohème er en af de helt store operaklassikere, der berører os dybt hver gang – uanset om vi har set den mange gange før eller om vi oplever opera for allerførste gang. Helsingør Kammeropera ser med stor glæde frem til igen at opføre Puccinis mesterværk og denne gang i en særlig parisisk version med akkordeon, som et stemningsskabende element.

 

Forestillingen er iscenesat af wagnertenor og instruktør Stig Fogh Andersen, som efter den store succes med RINGEN på en aften, nu kaster sig over en helt anden side af operalitteraturen. Det glæder vi os meget til.

 

På scenen er det lykkedes os at få en perlerække af fremragende sangere: Gisela Stille som Mimì, Jacob Andersen som Rodolfo, Morten Frank Larsen som Marcello, Camilla Illeborg som Musetta og desuden Asmus Hanke, Hans Lawaetz og Joel Kyhle.

 

Kapelmester Leif Greibe har arrangeret operaen for et kammerensemble bestående af akkordeon, strygekvartet, bas, klarinet og klaver og vil desuden varetage den musikalske ledelse.

 

Varighed ca. 2 1/2 time inkl. pause.

synopsis

Handlingen i La Bohème finder sted en juleaften i Paris i 1830’erne. Her møder vi en flok fattige unge kunstnere på et iskoldt loftskammer i latinerkvarteret, opfyldte af ungdommens livsmod og parate til at konfrontere skæbnen hvad end den måtte byde på. Det gælder ikke mindst den tuberkuloseramte Mimì og digteren Rodolfo, som på denne aften forelsker sig hovedkulds i hinanden med en så glødende kærlighed at ethvert hjerte må smelte.

introduktion - Puccinis operaer og verismen

Som optakt til La Bohème fortæller Kammeroperaens kapelmester Leif Greibe om Puccinis operaer samt om verismen – en større modstrømning i Italien i starten af det 20’ende århundrede, som fokuserer på følelsesmæssigt intense og voldelige historier, der ofte fremhæver almindelige menneskers liv for at være mere realistiske.

 

Kammeroperaen har i sæson 2023/24 foruden Puccini, to andre helt store verister på programmet, nemlig Mascagni og Leoncavallo af hvem vi ser frem til at spille klassikerne Cavalleria Rusticana og I Pagliacci i marts 2024.

 

Foredraget vil finde sted søndag den 26. november kl. 16. Medlemmer af Kammeroperaens Venner har fri entré.

kunstnerisk team

ISCENESÆTTELSE  Stig Fogh Andersen

KAPELMESTER  Leif Greibe

SCENOGRAFI  Catia Hauberg

LYSDESIGN  Viktor Holm Lauridsen

INSTRUKTØRASSISTENT  Philip Briggs

Medvirkende
GisellaStille_NataschaRydvald_scenen.dk_ 2

Gisela Stille

Mimì
Jakob Skov Andersen

Jacob Andersen

Rodolfo
larsen-morten-frank_c_edith-walzl_gross

morten frank larsen

Marcello
Camilla Illeborg

Camilla Illeborg

Musetta
AsmusHF Portræt Januar 23 2

Asmus Hanke

Schaunard
Joel Kyhle

Joel Kyhle

Colline
Hans Laewaetz – Kammeroperaen

Hans Lawaetz

Benoit/Alcindoro
Leif Greibe

Leif Greibe

Kapelmester
Helsingør Kammeropera, orkester

MUSIKERE FRA DET KGL. KAPEL

Kammerensemble