Tidligere forstillinger

Figaros Bryllup

Helsingør Kammeropera bød i december 2018 alle velkommen i Helsingør Teaterhus til Mozarts populære og lystige Da Ponte komedie Figaros Bryllup. 

Pressen skrev

Mozarts på badehotellet

[…]

“Igen var det en fornøjelse at komme til opera i Helsingør Teaterhus med byens eget operakompagni. Mozarts musik kaster jo guldstøv over det hele, som den vil gøre til evig tid, og man følte sig i den grad i nærkontakt med sangerne, så operaoplevelsen blev ekstra stærk. Der var stående bifald fra det begejstrede publikum i den fyldte teatersal.”

Ole Josephsen, Helsingør Dagblad

Tak til fonde

Produktionen af Figaros Bryllup er støttet af Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Kirsten og Frits Frederiksens Fond, Helsingør Kommune, Oticon Fonden, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond og Tømmerhandler Vilhelm Bangs Fond.

 

Tak også til vores sponsorer og samarbejdspartnere Copenhagen Piano, Sweet Image Huset, Bror & Søster, Nofoprint og Gallery Henrik Schurmann.

Figaros Bryllup

En komedie af Mozart

Helsingør Kammeropera og guidOpera bød i december 2018 alle velkommen i Helsingør Teaterhus til Mozarts populære og lystige Da Ponte komedie Figaros Bryllup. En komedie om stærke kvinder og forvirrede mænd – også kaldet Den skøre dag. 

 

Tempoet er højt og forviklingerne mange. Tjenestefolkene Figaro og Susanna skal giftes. Det irriterer grev Almaviva som arbejder intenst på at forføre Susanna. Grevinde Rosina begræder sit skrantende ægteskab og udtænker – sammen med Susanna – en plan der skal give greven en lærestreg.

 

Instruktør og scenograf Guido Paevatalu havde valgt at gøre fortællingen til Bartolos erindringer og at lade løjerne på denne skøre dag finde sted på et badehotel i 30’erne.

Medvirkende

ISCENESÆTTELSE   Guido Paevatalu

KAPELMESTER   Leif Greibe

GREV ALMAVIVA   Jakob Vad

GREVINDE ROSINA   Camilla Illeborg

FIGARO  Tor Lind

SUSANNA   Vibeke Kristensen

CHERUBINO  Josefine Andersson

MARCELINA  Ulla Kudsk Jensen

BARTOLO  Guido Paevatalu

BASILIO  Magnus Gislason

BARBARINA  Julie MeeRa Albertsen

ANTONIO  Hans Lawaetz

Musikere fra Det Kongelige Kapel

billedgalleri
fotograf Henrik Schurmann