Tidligere forstillinger

farinelli

Farinelli er en vidunderlig dansk operetteklassiker, der beskriver sangens og musikkens opløftende og helbredende virkning. Farinelli spillede i Helsingør Teaterhus i maj 2021.

Pressen skrev

Et glædeligt gensyn

‘Glæden var til at tage og føle på i det lille og hyggelige Helsingør Teater, hvor Emil Reesens operette Farinelli var på plakaten. Sangere og musikere var synligt og energimæssigt tilfredse med at optræde foran et levende publikum, og de returnerede begejstret begejstringen. Det var lige før, at der blev sunget med fra salen på de kendte numre ”Sangen har vinger” og ”Herren som skabte alt på jord”.

 

[…] Indledningsvis lød det, at grunden til at spille Farinelli var, at kompagniet havde en sanger, der kunne synge partiet Farinelli. Den sanger er Niels Jørgen Riis, og hans tenor var hjertegribende lyrisk og med en krystalklar tekstudtale og den elan, som rollen fordrer. Han sang de iørefaldende numre med sjæl og charme og musikalt overskud. For kendere af Farinelli står nok Poul Bundgaards version mejslet i sten og Aksel Schiøtz’ ligeså. Niels Jørgen Riis gjorde dem kunsten efter. Iført smørgule krøller og kalvekrøs ejede han partiet’.

Sanne Caft, Ascolta

Tak til fonde

Produktionen af Farinelli er støttet af William Demant Fonden, Kirsten og Frits Frederiksens Fond og Helsingør Kommune. 

 

Tak også til vores sponsorer og samarbejdspartnere Copenhagen Piano, Sweet Image Huset og Gallery Henrik Schurmann.

farinelli

Emil Reesens operetteklassiker

Farinelli er en vidunderlig dansk operetteklassiker, der beskriver sangens og musikkens opløftende og helbredende virkning. Den er skrevet i 1941 og er tænkt som en tiltrængt afveksling fra 2. verdenskrigs triste hverdag. Handlingen foregår i Italien og Spanien på kastratsangeren Farinellis tid og er i bund og grund en munter røverhistorie om nonner, sørøvere, den spanske konge, bortførelser, statskup og sågar den spanske inkvisition.

 

Med tenor Niels Jørgen Riis i titelrollen og et hav af velkendte og elskede sange som Sangen har vinger, Følges ad og Livets glæder er det stort set umuligt ikke at komme i godt humør.

 

Operetten er produceret af guidOpera, iscenesat af Guido Paevatalu og arrangeret for trio af Leif Greibe.

 

Farinelli spillede i Helsingør Teaterhus den 14. – 15. maj 2021.

Medvirkende

ISCENESÆTTELSE   Guido Paevatalu

KAPELMESTER   Leif Greibe

FARINELLI   Niels Jørgen Riis

DOMINGO   Guido Paevatalu

PRECIOSA   Camilla Illeborg

CARMENCITA   Signe Asmussen / Josefine Andersson

MARIA THERESIA   Signe Asmussen / Josefine Andersson

FERDINAND D. 6.   Mogens Gert Hansen

DON GIL PEREZ   Teit Kanstrup

DON STEFANO  Torleif Steinstø

MADRE CLEMENTINA   Emma Oemann

ROSITA   Julie MeeRa Albertsen

VAGT   Hans Lawaetz

Musikere fra Det Kongelige Kapel

billedgalleri
fotograf Henrik Schurmann