Tidligere forstillinger

Tosca

Helsingør Kammeropera opførte Tosca i en genopsætning fra 2017 og spillede for fulde huse i efteråret 2021. Forestillingen blev også denne gang modtaget med stående bifald.

Pressen skrev

Puccinis mesterværk trak to fulde huse

[…] ‘Under opgøret med Scarpia synger Tosca ‘Vissi d’arte, vissi d’amore’. Arien udtrykker at Tosca ikke forstår hvorfor Gud straffer hende. Den er en af operalitteraturens største sopranarier, og Camilla Illeborg lagde sin smerte åben i sin afklarede fortolkning. Der var et sangligt overskud, også til de højeste toner.

 

Et andet af operaens højdepunkter er den såkaldte Tårnarie: ‘E lucevan le stelle’, som Cavaradossi, overvældet af minderne, synger før sin henrettelse. Denne meget smukke arie blev forgyldt af Niels Jørgen Riis’ stemmepragt. Det var bevægende. Pubblikum kvitterede for en flot forestilling med stående ovationer.’

Ole Josephsen, Helsingør Dagblad

Tak til fonde

Produktionen af Tosca er støttet af A. P. Møller Fonden, Helsingør Kommune, William Demant Fonden, Knud Højgaards Fond, Kirsten og Frits Frederiksens Fond, Dansk Skuespillerforbund, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond  og Augustinus Fonden.

 

Tak også til vores sponsorer og samarbejdspartnere Copenhagen Piano, Sweet Image Huset og Gallery Henrik Schurmann.

Tosca

Puccinis mesterlige drama om kærlighed, jalousi, tortur, begær, bedrag og mord

Vi befinder os i Rom i 1800. Her møder vi kvinden, Floria Tosca – en passioneret, stærk og succesrig operasangerinde. Hun elsker maleren Mario Cavaradossi, som også elsker hende. Imidlertid er en politisk fange flygtet fra Engelsborg og Cavaradossi hjælper ham. Det opsporer Roms frygtindgydende politichef Baron Scarpia, der i en iskold plan tager Tosca som bytte og benytter sig af hendes jalousi, kærlighed og desperate ønske om at redde sin elskede.

 

Tosca er iscenesat som kammeropera af instruktør Guido Paevatalu. Forestillingen er produceret af guidOpera og var en af Helsingør Kammeroperas første forestillinger tilbage i 2017, hvor den blev modtaget med stående bifald. Tosca var arrangeret for kammerensemble bestående af violin, cello, klarinet og klaver.

 

Helsingør Kammeropera spillede Tosca for fulde huse den 30. september og den 1. oktober 2021 og forestillingen blev også denne gang modtaget med stående bifald.

Medvirkende

ISCENESÆTTELSE   Guido Paevatalu

KAPELMESTER   Leif Greibe

FLORIA TOSCA   Camilla Illeborg

MARIO CAVARADOSSI   Niels Jørgen Riis

BARON SCARPIA   Guido Paevatalu

ANGELOTTI/ SCIARRONE   Teit Kanstrup

SAKRISTAN/ VAGT   Hans Lawaetz

SPOLETTA   Torleif Steinstø

VIOLIN  Charlotte Rafn

CELLO  Nina Reintoft

KLARINET  Simon Kovacs

forestillingen blev ikke fotograferet