kammeroperaen

presse

Helsingør Kammeropera har siden 2016 opført en lang række operaer, kammermusikkoncerter og operakoncerter i Helsingør, og har gennem årene modtaget mange stjerner og rosende ord fra pressen og fra publikum.

pressen skrev

* * * * * *

Cavalleria Rusticanas indsmigrende melodier blev sunget og spillet inderligt og tempofyldt […] hvor musikernes ekvilibristiske håndtering af det af Leif Greibes tilpassede partitur holdt salen tryllebundet.”

Ascolta - cavalleria & Pagliacci

“Det var da slet ikke til at få armene ned. […] man troede man sad i Wiener Staatsoper eller Berlin, Unter den Linden. Det var fuldstændig absurd højt niveau.[…] og vi stod og talte om hvor fabelagtigt det var, at man kunne tage til Helsingør og opleve verdensklasse.”

Bravo P2 - Cavalleria & Pagliacci

“Det kammermusikalske arrangement gav […] en følsomhed og intimitet, som man ikke på samme måde opnår med det store orkester.”

critique - cavalleria & Pagliacci

* * * * * *

Kapelmester Leif Greibe og instruktør og sanger Stig Fogh Andersen har sammen beskåret kæmpeværket, der blev forløst på fineste vis både scenisk, sangligt og musisk.”

Ascolta - ringen på en aften

* * * * *

“Det velspillende ensemble med kapelmester og pianist Leif Greibe i front sejrer stort, og de får mere end kapabel støtte af en række fremragende solister.”

cph culture - ringen på en aften

“Som sagt var jeg til Helsingør Kammeroperas meget varme og smukke og kærlige opførelse af La Bohème i søndags og det var en dejlig, dejlig oplevelse fra start til slut. De sang skønt hele bundtet.”

Bravo P2 - La Boheme

* * * * *

“Der er ikke andet end at håbe på endnu en genopsætning.”

kulturkupéen - ringen på en aften

“Ideen med Nibelungens Ring som kammeropsætning er både ambitiøs, velgennemtænkt og velgennemført.”

critique - ringen på en aften

“Hele denne unikke Wagner-forestilling var skabt med stor kærlighed.”

kristeligt dagblad - ringen på en aften

publikum skrev

“Jeg er utrolig glad for at kunne konstatere, at rigtig mange fra mit politiske netværk og almindelige omgangskreds har måttet bøje sig for jeres utroligt charmerende kammeropera og den meget fornemme kunstneriske kvalitet og givet mig ret i, at kammeroperaen har en vigtig plads i Helsingørs kulturudbud”.

Johannes Hecht-Nielsen, tidligere borgmester i Helsingør Kommune

“Det er et fantastisk program, med et sindssygt højt niveau, I præsenterer. I er med til at skabe et operamiljø i Helsingør og selvfølgelig skal vi støtte det. I gør det godt”.

Henrik Møller, tidligere formand for Kulturudvalget i Helsingør Kommune

“Tak for en overvældende aften i går. Først et smukt og usædvanligt teaterrum. Dernæst fulgte tre veloplagte sangere, herlig musikalsk ledsagelse og en pause hvor der blev serveret herlig kransekage og champagne. Jeg har besøgt mange store operahuse, men aldrig oplevet en så festlig og hyggelig stemning. Det må også være det eneste sted i verden at den forførende diva bringer kransekagen ned i salen og skærer den ud til publikum. Der var ikke et øje tørt. Vi elskede den gestus. Det er bla. på den måde der skabes et fast publikum som de fleste var […] I beundring for en gennemført festlig aften.”

Nytårskoncert 2020, Ole Christensen, nyt medlem