kammeroperaen

om kammeroperaen

om kammer-

operaen

Helsingør Kammeropera giver sit publikum intense operaoplevelser gennem unikke og nærværende forestillinger af høj kvalitet.

pressen skrev

“Endnu et eksempel på, at det intime format, der er Kammeroperaens styrke, går lige i hjertekulen […] Det var dybt bevægende, og man sad tilbage med en følelse af at have oplevet stor operakunst.”

 

Helsingør Dagblad, La Bohème

om kammeroperaen

om kammer-operaen

Helsingør Kammeropera er stiftet i 2016 af operasanger og kunstnerisk leder Camilla Illeborg med det formål at udbrede kendskabet til opera og at give sit publikum intense operaoplevelser gennem unikke og nærværende forestillinger af høj kvalitet med professionelle operasangere og musikere.

 

Siden 2016 har Helsingør Kammeropera opført 24 operaer fra det klassiske operarepertoire samt sjældnere opførte operaer. Alle opsætninger er omhyggeligt bearbejdet til kammerformatet af musikchef og kapelmester Leif Greibe, og udgør et kunstnerisk fuldgyldigt levedygtigt alternativ til traditionelle storskalaproduktioner, da de intime omgivelser og det direkte møde med publikum muliggør en skærpelse af dramaets kerne. 

 

Forestillingerne er alle produceret til det fine gamle Helsingør Teaterhus midt i Helsingør by.

 

Helsingør Kammeropera har desuden stået for en lang række kammermusikkoncerter med højt profilerede kunstnere samt store udendørs arrangementer og operakoncerter.