23.- 24. september 2023

PORGY OG BESS KONCERT

Helsingør Kammeropera åbnede den nye sæson med en stor koncertopførelse af Gershwins ikoniske opera Porgy og Bess.

 

Her kunne man høre en perlerække af Gershwins mest elskede melodier og megen anden vidunderlig musik for fuld udblæsning, da 5 sangere og 8 musikere indtog scenen i Helsingør Teaterhus med denne koncertopførelse af værket.

Tak til fonde

Produktionen af Porgy og Bess Koncerten er støttet af William Demant Fonden, Knud Højgaards Fond og Kirsten og Frits Frederiksens Fond.

 

Tak også til vores sponsorer og samarbejdspartnere Sweet Image Huset, Bror & Søster, Nofoprint og Gallery Henrik Schurmann.

PORGY OG BESS KONCERT

KONCERTOPFØRELSE

Helsingør Kammeropera åbnede den nye sæson med en stor koncertopførelse af Gershwins ikoniske opera Porgy og Bess.

 

Porgy og Bess er helt enestående i operalitteraturen med sin unikke forening af meget forskellige genrer. Ingen har som Gershwin hverken før eller siden formået at forene klassisk kompositionsmusik – komplet med wagnerske ledemotiver og den romantiske operas storform – med elementer af jazz, spirituals, folkloristiske elementer og meget mere. Altsammen som et helstøbt værk, der malerisk beskriver livet i det fiktive kvarter Catfish Row i Charleston, South Carolina.

 

Som en manifestation af unik amerikansk kunst er den siden sin urpremiere i 1935 gået sin sejrsgang verden rundt, hvor den blandt meget andet har inspireret Benjamin Britten til at skrive sin egen engelske nationalopera Peter Grimes.

 

Udover sin vellykkede og ubesværede integration af de mange genrer indeholder Porgy og Bess også en perlerække af nogle af Gershwins mest elskede melodier – ikke mindst Summertime, som efter sigende er blevet indspillet i mere end 25.000 versioner. Den og mange andre skønne uddrag af Gershwins Porgy og Bess kunne man høre for fuld udblæsning, da 5 sangere og 8 musikere indtog scenen i Helsingør Teaterhus med en koncertopførelse af værket.

 

De medvirkende var David Kempster som Porgy, Camilla Illeborg som Bess, Morten Frank Larsen som Crown og Jake, Gert Henning-Jensen som SportinLife og Signe Asmussen som Serena, Maria og Clara. 

 

Gershwins store orkersterpartitur var blevet beskåret og bearbejdet for et kammerensemble bestående af violin, bratch, cello, fløjte, klarinet, horn, trompet og klaver af kapelmester Leif Greibe. Leif Greibe varetog den musikalske ledelse samt forklarede operaens handling undervejs.

 

Varighed ca. 2 timer inkl. pause.

Medvirkende
Herr Arnes Penningar

David kempster

Porgy
Camilla Illeborg

Camilla Illeborg

Bess
larsen-morten-frank_c_edith-walzl_gross

morten frank larsen

Crown/Jake
Gert-Henning Jensen, tenor

Gert Henning-Jensen

Sportin' Life
Signe Asmussen.jpg

Signe Asmussen

Serena/Maria/Clara
Leif Greibe

Leif Greibe

Kapelmester
Orkester Kammerensemble

Musikere fra Det Kgl. Kapel

Kammerensemble
billedgalleri
fotograf Henrik Schurmann