Tidligere forstillinger

Maskarade

Helsingør Kammeropera spillede Carl Nielsens berømte Maskarade for fulde huse og et begejstret publikum i Helsingør Teaterhus den i marts 2020.

Pressen skrev

Vellykket opsætning

‘Instruktør Anne Fugl har gennem en menneskealder instrueret og været instruktørassistent på Det Kongelige Teater, og hendes årelange erfaring var tydeligt at mærke […] Det lykkedes med bravour, og instruktionen rummede fine persontegninger. […]

 

Guido Paevatalus Jeronimus blev leveret med vanlig scenisk nærvær, og “Fordum var her fred på gaden” blev leveret med pondus til salens begejstring. […]

 

Sangerholdet var godt over en bred kam. Særligt skal fremhæves Jakob Andersen i rolledebuten som Leander. Hold øje med ham. Her var vellyd, fin tekstbeherskelse, lyrisk svung og træfsikker musikalitet. En overbevisende Leander. […]

 

Musikalsk, instruktionsmæssigt og sangligt en fin Maskarade – i en opsætning med knæbukser, hvide tramper, spændesko og parykker, der underbyggede 1700-tals stemningen i samspil med scenerummet. Ingen meta-fortolkning eller flyt i tid hér. “Applaus, applaus, klap ud, klap ud”, sang Henrik afslutningsvis, og publikum kvitterede.’

Ole Josephsen, Helsingør Dagblad

Tak til fonde

Produktionen af Maskarade er støttet af A. P. Møller Fonden, Augustinus Fonden, Kirsten og Frits Frederiksens Fond, Knud Højgaards Fond, William Demant Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

 

Tak også til vores sponsorer og samarbejdspartnere Copenhagen Piano, Sweet Image Huset og Gallery Henrik Schurmann.

Maskarade

Nielsens berømte Holbergkomedie

Helsingør Kammeropera spillede Carl Nielsens berømte Maskarade for fulde huse og et begejstret publikum i Helsingør Teaterhus den 29. februar og 1. marts 2020.

 

Kombinationen af Holbergs eviggyldige komedie om den nye generations opgør med den gamle og Carl Nielsens farvestrålende musik har givet Maskarade status som Danmarks nationalopera i over 100 år. Kammeroperaens opsætning var iscenesat af instruktør Anne Fugl, instruktørassistent ved Det Kongelige Teater i en menneskealder, og hun havde valgt at lade handlingen udspille sig i Helsingør på Holbergs tid.

 

Handlingen i Maskarade er et klassisk komedieplot: Leander har forelsket sig i en ukendt pige ved et maskebal i komediehuset aftenen forinden og vil nu partout giftes med hende. Sammen med sin tjener Henrik, fortæller Leander sin far, Jeronimus, at han ikke længere vil giftes med Hr. Leonards datter, som han aldrig har set. Jeronimus giver herpå alle husarrest – også sin kone Magdelone, som kom til at afsløre stor interesse for at gå på maskarade. Men intet nytter det. Alle trodser de den gamle forstokkede Jeronimus og sniger sig i komediehuset. 

 

Maskarade blev smukt iscenesat med rokoko kostumer og parykker og billeder fra gamle Helsingør. Også selveste Helsingør Theater, som nu står i Den Gamle By i Århus, fik lov at være med, når der i operaens tredje akt blev spillet op til maskarade i komediehuset.

 

Operaen var arrangeret af kapelmester Leif Greibe for kammerensemble bestående af violin, cello, klarinet og klaver. Varighed ca. 2 1/2 time.

Medvirkende

ISCENESÆTTELSE   Anne Fugl

KAPELMESTER   Leif Greibe

JERONIMUS  Guido Paevatalu

MAGDELONE  Ulla Kudsk Jensen

LEANDER  Jacob Skov Andersen

HENRIK  David Kragh Danving

ARV  Mogens Gert Hansen

LEONARD  Magnus Gislason

LEONORA  Camilla Illeborg

PERNILLE  Emma Oemann

Kvartet under ledelse af kapelmester Leif Greibe

billedgalleri
fotograf Henrik Schurmann