Tidligere forstillinger

La Traviata

Helsingør Kammeropera åbnede sæson 2018/19 med Verdis helt store operaklassiker, La Traviata.

Pressen skrev

Verdis mesterværk trak to fulde huse i Helsingør

[…] “De tre personers modstridende følelser blev forløst med en dybde, en loyalitet og et væld af både menneskelige of musikalske nuancer. Det begejstrede publikum kvitterede for en stor operaoplevelse med stående og taktfast bifald. Det var (igen) en kunstnerisk sejr for Helsingør Kammeropera, der fortsætter med at være en vigtig del af byens kulturliv.”

Ole Josephsen, Helsingør Dagblad

Tak til fonde

Produktionen af La Traviata er støttet af Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Kirsten og Frits Frederiksens Fond, Helsingør Kommune, Oticon Fonden, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond og Tømmerhandler Vilhelm Bangs Fond.

 

Tak også til vores sponsorer og samarbejdspartnere Copenhagen Piano, Sweet Image Huset, Nofoprint og Gallery Henrik Schurmann.

La Traviata

Verdis operaklassiker

Alexandre Dumas’ Kameliadamen om den berømte kurtisane, som opgiver sit luksuriøse liv i de parisiske saloner for den ægte kærlighed, vakte stor opsigt da den udkom og inspirerede mange kunstnere, heriblandt Verdi som skrev sin La Traviata i 1853. 

 

Verdis musik gør på mange måder historien endnu mere gribende. Det går selvfølgelig ikke de unge elskende, Violetta og Alfredo, som planlagt, for Alfredos far mener at Violetta er en skam for familien og tvinger hende til at forlade sønnen. Efter utallige ydmygelser dør Violetta til sidst af sin tuberkulose, fattig og forladt af alle og enhver. 

 

Det er ikke uden grund at La Traviata i dag er en af de mest elskede operaer i verden. Helsingør Kammeropera spillede den i en klassisk opsætning af Guido Paevatalu.

 

Operaen blev sunget på italiensk og var arrangeret for kammerensemble bestående af violin, cello, klarinet og klaver. 

Medvirkende

ISCENESÆTTELSE   Guido Paevatalu

KAPELMESTER   Leif Greibe

VIOLETTA VALERY   Camilla Illeborg

ALFREDO GERMONT  Niels Jørgen Riis

GIORGIO GERMONT   Guido Paevatalu

FLORA/ANNINA   Emma Oemann

BARON DOUPHOL   Hans Lawaetz

GASTONE   Torleif Steinstø

DOKTOR GRENVIL/MARCHESE   Christian Christiansen

VIOLIN Tina Træholt

CELLO Nina Reintoft

KLARINET  Tore Othmar Poulsen

KLAVER  Leif Greibe

billedgalleri
fotograf Henrik Schurmann