1.- 3. december 2023

LA BOHÈME

Helsingør Kammeropera opførte Puccinis operaklassiker La Bohème i en charmerende opsætning med masser af pariserstemning for fulde huse i december 2023.

 

Forestillingen, som var instrueret af Stig Fogh Andersen, blev modtaget af et virkelig begejstret publikum og mange rosende ord fra pressen.

Pressen skrev

Lotte Heise, bravo DR P2

“Som sagt var jeg til Helsingør Kammeroperas meget varme og smukke og kærlige opførelse af La Bohème i søndags og det var en dejlig, dejlig oplevelse fra start til slut. De sang skønt hele bundtet.”

 

 Hør Lotte Heises flotte anmeldelse af La Bohème i Bravo på DR P2. [Minuttal 14:45]

“Endnu et eksempel på, at det intime format, der er Kammeroperaens styrke, går lige i hjertekulen […] Det var dybt bevægende, og man sad tilbage med en følelse af at have oplevet stor operakunst.”

Helsingør Dagblad

“Helsingør Kammeropera havde fået et endog meget fint sangerhold på benene. […] Reduceringen var begavet og veludført, og ideen med at lade et akkordeon være en diskret del af ensemblet var både original og effektfuld […] Jeg kan ikke finde noget at udsætte på Helsingør Kammeroperas opsætning af La Bohème, der må siges at være endog meget vellykket.”

Critique

Tak til fonde

Produktionen af La Bohème er støttet af William Demant Fonden, Kirsten og Frits Frederiksens Fond, Wilhelm Hansens Fond, Axel Muusfeldts Fond og Etatsraad Georg Bestle & Hustrus Mindelegat.

 

Tak også til vores sponsorer og samarbejdspartnere Sweet Image Huset, Bror & Søster og Gallery Henrik Schurmann.

la Bohème

puccinis elskede opera

La Bohème er en af de helt store operaklassikere, der berører os dybt hver gang – uanset om vi har set den mange gange før eller om vi oplever opera for allerførste gang. Helsingør Kammeropera opførte denne gang Puccinis mesterværk i en opsætning med masser af pariserstemning, ikke mindst takket være Leif Greibes vidunderlige arrangement for et kammerensemble hvori akkordeon indgår og skaber fransk folklore.

 

Forestillingen var iscenesat af wagnertenor og instruktør Stig Fogh Andersen, som efter den store succes med RINGEN på en aften, hermed kastede sig over en helt anden side af operalitteraturen. Sammen med scenograf Catia Hauberg og lysdesigner Viktor Holm Lauridsen, skabte han en meget rørende og virkelig smuk forestilling. 

 

På scenen havde vi en perlerække af fremragende sangere: Gisela Stille som Mimì, Jacob Andersen som Rodolfo, Morten Frank Larsen som Marcello, Camilla Illeborg som Musetta og desuden Asmus Hanke, Hans Lawaetz og Joel Kyhle.

 

Operaen var arrangeret af kapelmester Leif Greibe for et kammerensemble bestående af akkordeon, strygekvartet, bas, klarinet og klaver. Udover at varetage den musikalske ledelse, fortalte Leif Greibe også handlingen mellem akterne.

synopsis

Handlingen i La Bohème finder sted en juleaften i Paris i 1830’erne. Her møder vi en flok fattige unge kunstnere på et iskoldt loftskammer i latinerkvarteret, opfyldte af ungdommens livsmod og parate til at konfrontere skæbnen hvad end den måtte byde på. Det gælder ikke mindst den tuberkuloseramte Mimì og digteren Rodolfo, som på denne aften forelsker sig hovedkulds i hinanden med en så glødende kærlighed at ethvert hjerte må smelte.

introduktion - Puccinis operaer og verismen

Som optakt til La Bohème fortalte Kammeroperaens kapelmester Leif Greibe den 26. november om Puccinis operaer samt om verismen – en større modstrømning i Italien i starten af det 20’ende århundrede, som fokuserer på følelsesmæssigt intense og voldelige historier, der ofte fremhæver almindelige menneskers liv for at være mere realistiske.

 

Kammeroperaen har i sæson 2023/24 foruden Puccini, to andre helt store verister på programmet, nemlig Mascagni og Leoncavallo af hvem vi ser frem til at spille klassikerne Cavalleria Rusticana og I Pagliacci i marts 2024.

kunstnerisk team

ISCENESÆTTELSE  Stig Fogh Andersen

KAPELMESTER  Leif Greibe

SCENOGRAFI  Catia Hauberg

LYSDESIGN  Viktor Holm Lauridsen

PRODUKTIONSLEDER  Camilla Illeborg

Medvirkende
GisellaStille_NataschaRydvald_scenen.dk_ 2

Gisela Stille

Mimì
Jakob Skov Andersen

Jacob Andersen

Rodolfo
larsen-morten-frank_c_edith-walzl_gross

morten frank larsen

Marcello
Camilla Illeborg

Camilla Illeborg

Musetta
AsmusHF Portræt Januar 23 2

Asmus Hanke

Schaunard
Joel Kyhle

Joel Kyhle

Colline
Hans Laewaetz – Kammeroperaen

Hans Lawaetz

Benoit/Alcindoro
Leif Greibe

Leif Greibe

Kapelmester
Kammerensemble

VIOLIN  Lars Bjørnkjær

VIOLIN  Charlotte Rafn

BRATCH  Nanna Hartmann Rasmussen

CELLO  Nina Reintoft

BAS  Leif Jensen

KLARINET  Simon Kovacs

AKKORDEON  Frode Andersen

KLAVER  Leif Greibe

billedgalleri
fotograf Henrik Schurmann