Tidligere forstillinger

Kappen og Bajadser

Den 8. april 2022 spillede Kammeroperaen de to enaktere Kappen af Puccini og Bajadser af Leoncavallo. 

Pressen skrev

Ny triumf for Helsingør Kammeropera

‘Aftenen var endnu en triumf for Helsingør Kammeropera, der giver tilhørerne en følelse af nærvær, som de store operascener ikke kan præstere. Det begejstrede publikum kvitterede med stående bifald.’

Ole Josephsen, Helsingør Dagblad

Tak til fonde

Produktionen af Kappen og Bajadser er støttet af A. P. Møller Fonden, Brebølfonden, Helsingør Kommune, William Demant Fonden, Knud Højgaards Fond, Kirsten og Frits Frederiksens Fond, Dansk Skuespillerforbund, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Augustinus Fonden. 

 

Tak også til vores sponsorer og samarbejdspartnere Copenhagen Piano, Sweet Image Huset og Gallery Henrik Schurmann.

Kappen og Bajadser

To jalousidramaer af Puccini og Leoncavallo

Den 8. april 2022 spillede Kammeroperaen de to enaktere Kappen af Puccini og Bajadser af Leoncavallo. Bajadser var Helsingør Kammeroperas debutforestilling, som havde premiere i Helsingør Teaterhus i november 2016. De genopsatte denne gang forestillingen i følgeskab med Puccinis Kappen. I begge operaer er temaet længsel efter frihed, utroskab og ikke mindst jalousi med mord til følge. Dramaet er højspændt, lidenskaberne hede – og musikken helt igennem vidunderlig. 

 

Kappen er den første opera i Puccinis Il Trittico. Den foregår på et skib, hvor ægteparret Giorgetta og Michele lever ulykkeligt sammen efter tabet af deres elskede søn. Giorgettas forsøg på at komme videre i livet gør Michele vanvittig og det hele ender i et tragisk jalousidrama. Operaen er produceret af guidOpera.

 

Kærlighedsdramaet Bajadser af Leoncavallo handler om den omvandrende teatertrup, hvor Canio elsker sin kone Nedda, som elsker Silvio, og hvor virkelighed og skuespil slynger sig ind i hinanden. Operaen er her iscenesat i kammerformat af Guido Paevatalu, som fører os bag kameraet i 20‘ernes filmunivers.

 

Begge operaer var arrangeret for kvartet af Leif Greibe.

Medvirkende

ISCENESÆTTELSE   Guido Paevatalu

KAPELMESTER   Leif Greibe

LUIGI/ CANIO  Niels Jørgen Riis

MICHELE/ TONIO  Guido Paevatalu

GIORGETTA/ NEDDA  Camilla Illeborg

TALPA/ SILVIO  Teit Kanstrup

TINCA/ PEPPE  Jonathan von Schwanenflügel

FRUGOLA  Ditte Errboe

VIOLIN  Charlotte Rafn

CELLO  Richard Krug

KLARINET  Simon Kovacs

billedgalleri
fotograf Henrik Schurmann