Tidligere forstillinger

BØRNEOPERA-festival

BØRNEOPERAfestival

Med ønsket om at indvie de små i operaens magiske univers, søsatte Helsingør Kammeropera i maj 2018 sin første børneoperafestival i Helsingør.

Pressen skrev

Dragende forestilling i teatersal

[…] ‘Dragens ild vises med en pandelampe. Den orange drage mobbes først og bliver så en helt. Han har fra starten publikum med sig. Mobberen, den grønne drage, er så klam en fætter, at han får et spontant ‘skrid’ fra en af de unge publikummer.

 

Indlevelsen fejlede ikke noget hos tilskuerne, da Helsingør Kammeropera tirsdag gav 180 skolebørn en smagsprøve på opera i Helsingør Teatersal.’

Claus Kjærsgaard, Helsingør Dagblad

Tak til fonde

Børneoperafestivalerne er støttet af Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Kirsten og Frits Frederiksens Fond, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond, Operaens Venners Fond, Toyota Fonden, Helsingør Kommune, Frimodt-Heineke Fonden, Tømmerhandler Vilhelm Bangs Fond og William Demant Fonden.

 

Tak også til vores sponsorer og samarbejdspartnere Copenhagen Piano, Sweet Image Huset, Nofoprint og Gallery Henrik Schurmann.

BØRNEOPERAfestival

BØRNEOPERA-festival

Med ønsket om at indvie de små i operaens magiske univers, søsatte Helsingør Kammeropera i maj 2018 sin første børneoperafestival i Helsingør. Her besøgte Kammeroperaen skolerne med operaworkshops og inviterede børnene ind i Teaterhuset til introduktion og indstudering af sange fra forestillingen, for til sidst at tage dem med på en musikalsk eventyrrejse.

 

I 2018 spillede Kammeroperaen børneforestillingerne, Dragen Kjetil og Mozarts Tryllefløjten.

 

I 2019 gentog Kammeroperaen successen og opførte minioperaen Nattergalen og Humperdincks Hans og Grete, sidstnævnte i samarbejde med Billedskolen i Toldkammeret, som leverede scenografi til forestillingen. 

Dragen Kjetil

Langt ude i Atlanten på en lille ø bor dragen Kjetil med sine venner og sin familie. Kjetil er anderledes, og nogle af de andre dragebørn mobber ham. Derfor gemmer Kjetil sig i sin drømmeverden, hvor han kan flyve og være fri som fuglen. Dragen Kjetil er et operaeventyr for hele familien – en ildsprudlende musikalsk flyvetur fuld af eventyr og magi. 

 

Operaen er skrevet af Andy Pape i et samarbejde med librettisten Eva Sommestad Holten, frit efter bøgerne om Kjetil og hans venner.

 

Sangerne blev akkompagneret af et kammerensemble bestående af violin, klarinet, horn og klaver. Forestillingen er produceret af guidOpera.

ISCENESÆTTELSE   Guido Paevatalu

KAPELMESTER   Leif Greibe

KJETIL   Signe Asmussen

GEIR  Tor Lind

EGÍL  Thomas Koppel

JORUNN   Camilla Illeborg

MOR   Jens Bové

FAR   Niels Jørgen Riis

FORTÆLLER   Guido Paevatalu

Musikere fra Det Kongelige Kapel

tryllefløjten

Helsingør Kammeropera opsatte i 2018 Mozarts populære eventyropera Tryllefløjten en meget charmerende, børnevenlig og let tilgængelig forkortet version med talte dialoger. Tryllefløjten var arrangeret for kammerensemble bestående af violin, cello, fløjte og klaver.

Prins Tamino finder et billede af den smukke Pamina og er tryllebundet på stedet. Det fortæller den muntre fuglefænger Papageno til Pamina, som længe har ventet på kærligheden, og Papageno beslutter sig for at hjælpe de to unge med at finde hinanden. Først må de dog overvinde den rasende Nattens Dronning, men heldigvis har Tamino fundet en tryllefløjte …

 

Mozarts populære eventyropera Tryllefløjten blev her iscenesat i en meget charmerende og let tilgængelig forkortet version med talte dialoger. Tryllefløjten var arrangeret for kammerensemble bestående af violin, cello, fløjte og klaver.

 

ISCENESÆTTELSE   Guido Paevatalu

KAPELMESTER   Leif Greibe

KJETIL   Signe Asmussen

GEIR  Tor Lind

EGÍL  Thomas Koppel

JORUNN   Camilla Illeborg

MOR   Jens Bové

FAR   Niels Jørgen Riis

FORTÆLLER   Guido Paevatalu

Musikere fra Det Kongelige Kapel

 

 

NATTERGALEN

 

Ved Børneoperafestivalen i 2019 præsenterede Kammeroperaen minioperaen Nattergalen over H. C. Andersens berømte eventyr.

 

Nattergalen er en nyfortolkning af H.C. Andersens eventyr om kejseren af Kina i sit store slot og hans frit syngende nattergal. Med kendte arier af Mozart, Händel, Gilbert & Sullivan og Gounod, fortalte de to sangere H.C. Andersens berømte eventyr i en let tilgængelig forestilling for de helt små, hvor der både blev leget med publikum og med klassisk opera.

 

Nattergalen var et gæstespil produceret af Pin-Upera i et samarbejde med Det Kongelige Teater KGL+.

 

ISCENESÆTTELSE Kasper Sejersen

SOPRAN Signe Sneh Durholm

BARYTON Mads Bagge Lange

KLAVER   Leif Greibe

 

 

HANS OG GRETE​

 

Helsingør Kammeropera spillede i 2019 Humperdincks smukke og eventyrlige familieopera Hans og Grete for en propfyldt sal i Helsingør Teaterhus, hvor det var en glæde at opleve de mange børns store indlevelse under forestillingen.

 

Operaen er baseret på brødrene Grimms berømte eventyr af samme navn om de to søskende, der efterlades af deres fattige forældre dybt inde i en skov, hvor de efterfølgende farer vild og tages til fange af en menneskeædende heks.

 

Hans og Grete blev iscenesat af instruktør Guido Paevatalu, mens en gruppe børn fra Billedskolen i Toldkammeret havde lavet den flotte scenografi.

 

ISCENESÆTTELSE  Guido Paevatalu

SCENOGRAFI  Billedskolen i Toldkammeret

KAPELMESTER  Leif Greibe

HANS  Emma Oemann

GRETE  Vibeke Kristensen

PANDEKAGEHEKSEN  Ulla Kudsk Jensen

PETER  Guido Paevatalu

GERTRUD  Camilla Illeborg

OLE LUKØJE/DUGFE  Frederikke Kampmann

 

billedgalleri
Fotografer Henrik Schurmann, Torben Sørensen, Peter Lundø og Arne Illeborg